Caparis altijd online dankzij 4G backup


Caparis altijd online dankzij 4G backup

De kans is groot dat u dagelijks te maken hebt met producten en diensten waaraan de mensen van Caparis een bijdrage hebben geleverd. Zoals bijvoorbeeld uw koekje bij de koffie, de kroepoek naast uw rijstgerecht, uw Batavusfiets voor naar de supermarkt, de verwerking van bedrijfspost en nog veel meer. Caparis coacht werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende werkplek in uiteenlopende sectoren. Van metaalbewerking tot horeca en van onderwijs tot ICT. Je vindt onze talenten in meer dan 100 bedrijven in de regio of bij Caparis zelf.

Met locaties in Heerenveen, Drachten en Leeuwarden en 2.000 werknemers is Caparis het talent- en werkbedrijf van Friesland in Friesland. Alex Mulder, hoofd ICT vertelt: “We voeren de sociale werkvoorziening uit voor 8 Friese gemeenten. Ook begeleiden we mensen via re-integratie naar de arbeidsmarkt. Elke locatie heeft zijn eigen specialiteit. Zo worden in Heerenveen voornamelijk etenswaar verpakt en fietsen gemonteerd, Leeuwarden is gericht op non-foodverpakkingen en in Drachten worden onder andere elektronische componenten gemonteerd.”


Enorme rol glasvezel
“Glasvezel heeft een enorm grote rol binnen onze organisatie”, vertelt Mulder. “Onze vestigingen zijn via glasvezel met elkaar verbonden. Hierdoor kunnen we onze bedrijfsservers op één locatie houden. Daarnaast gebruiken we de verbinding voor contact met opdrachtgevers, het binnenhalen van werkbestanden voor onze drukkerij, het samenstellen van de juiste pakbon wanneer een vracht wordt opgehaald en de registratie van de temperatuur in de koelcellen. Kortom: ICT is verweven in alle lagen van onze organisatie.”

4G backup
Dat was precies de reden waarom Alex Mulder op zoek ging naar een backup voor zijn glasvezelverbinding. “Onze Fryslân Ring adviseur Frank Lamberst kwam met een voorstel waar ik een goed gevoel bij had. Een 4G-voorziening die automatisch inschakelt wanneer de glasvezelverbinding om de één of andere reden uit valt, bijvoorbeeld wanneer een kabel kapot wordt getrokken door een kraan. Dit is de afgelopen 10 jaar nog nooit gebeurd, maar een ongeluk zit in een klein hoekje.”

Installatie
Op advies van Frank is gekozen voor installatie door Exxes. Mulder: “Exxes heeft nieuwe routers geïnstalleerd op alle locaties en de 4G-backup voor ons getest. We hadden eerst enigszins koudwatervrees, maar na een overtuigende demonstratie door Exxes hebben we voor een ander type router gekozen. De installatie verliep vlekkeloos en we zijn nog steeds erg tevreden over het product. Gelukkig hebben we de 4G-backup nog niet nodig gehad.”

Fryslân Ring vaste ICT partner
Als één van de eerste bedrijven werd Caparis in 2005 lid van de coöperatie Fryslân Ring, samenwerkingspartner van Breedband in Bedrijf. Mulder: “Destijds is het de coöperatie gelukt om voor ons een glasvezelverbinding te realiseren. Door telecomproviders stevig onder druk te zetten konden ze ons een goed en betaalbaar aanbod doen. Na 10 jaar is Fryslân Ring nog steeds onze vaste ICT-partner.”

Weinig contact
“We zijn blij dat we niet zoveel contact hebben met Fryslân Ring. Niet dat het personeel niet aardig is, maar omdat alles goed loopt is het gewoonweg niet nodig. Natuurlijk zitten we periodiek wel met elkaar om tafel om de nieuwste ontwikkelingen aan onze zijde en op het gebied van ICT door te nemen. Maar dat spreekt voor zich!” Aldus een tevreden Alex Mulder.


« Terug naar het overzicht

GERELATEERD

4.000 datalekken sinds 1 januari

4.000 datalekken sinds 1 januari

12.10.2016

Bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zijn sinds 1 januari 2016 bijna 4.000 meldingen van datalekken binnengekomen. Het gaat vaak om menselijke fouten, maar ook om serieuze lekken met medische gegevens. Zoals toen onlangs de patiëntgegevens van een Zwols ziekenhuis zijn ontvreemd.

in Veiligheid, Datanetwerken
Cybercrime: wie is de zwakste schakel?

Cybercrime: wie is de zwakste schakel?

15.12.2016

Het onderwerp Cybercrime kreeg de afgelopen weken ontzettend veel aandacht in de media. Zembla besteedde er een uitzending aan en ook Opgelicht?! zond gister de laatste van een driedelige special over Cybercrime uit. Wat als uw bedrijf via uw medewerkers wordt gehacked en criminelen mee kunnen kijken in uw gevoelige bedrijfsdata?

in Cloud, Veiligheid, Datanetwerken
Meld u aan voor Digitale Veiligheid 3.0

Meld u aan voor Digitale Veiligheid 3.0

03.01.2017

Digitale Veiligheid is het praktijkgerichte netwerkevent voor u als security en IT professional. Op donderdag 23 maart 2017 bent u van harte welkom bij ons evenement dat plaats vindt in Thialf Heerenveen. Tijdens het congres delen wij graag de nieuwste inzichten op het gebied van databeveiliging, hackers en wet- en regelgeving.

in Cloud, Veiligheid, Datanetwerken
Amsterdam telt meeste zombie computers

Amsterdam telt meeste zombie computers

04.10.2016

In Nederland is één op de 3389 computers geïnfecteerd door een virus waardoor het kan worden ingezet in een zogeheten botnet. Amsterdam kent de meeste 'zombies', zoals geïnfecteerde computers worden genoemd, gevolgd door Utrecht, Amersfoort, Naaldwijk en Rotterdam.

in Veiligheid, Internet
Thumbs up: Facebook op het werk

Thumbs up: Facebook op het werk

29.09.2016

In oktober komt Facebook naar de werkplek. Met de zakelijke variant Facebook at Work wil het social medium, bekend van het opgestoken duimpje waarmee alles en iedereen ‘geliked’ kan worden, nu ook op de werkvloer de meest invloedrijke partij te worden met een communicatiemiddel voor tekst, spraak en video binnen organisaties.

in Bereikbaarheid, Internet
Nederlanders niet voorbereid op cybercrime

Nederlanders niet voorbereid op cybercrime

03.10.2016

Een meerderheid van de Nederlandse computergebruikers maakt zich weinig zorgen over digitale veiligheid en schat de kans om slachtoffer te worden van de grootste dreigingen op internet, zoals ransomware, phishing en malafide advertenties veel lager in dan werkelijk het geval is.

in Veiligheid, Internet
Belangrijk nieuws buitengebied Littenseradiel

Belangrijk nieuws buitengebied Littenseradiel

11.07.2017

De werkgroep Littenseradiel op Glas wil bij voldoende belangstelling eind 2017 starten met de aanleg van glasvezel in het gehele buitengebied van Littenseradiel. Voor de aanleg van het glasvezelnetwerk wordt samengewerkt met Fryslân Ring, de coöperatie die al glasvezel heeft aangelegd in vijf van de dorpen in de gemeente.

in Bereikbaarheid, Glasvezel Buitengebied
Glasvezel levensader Nordwin College

Glasvezel levensader Nordwin College

08.03.2016

Nordwin College wordt ook wel de groenste school van Nederland genoemd. Met in totaal 6 locaties in Friesland is het een opleidingscentrum voor zo’n 3800 VMBO-groen leerlingen en MBO studenten. Al sinds 2005 is adviseur Herman Oortmann van Fryslân Ring nauw betrokken bij Nordwin College.

in Cloud, Datanetwerken
“Twee vliegen in één klap: Glasvezel voor Hallum en voordelige telefonie!”

“Twee vliegen in één klap: Glasvezel voor Hallum en voordelige telefonie!”

21.05.2015

Gerrit Douwe de Vries, mede-eigenaar De Vries Transport: “Ik stond toen op het punt om bij een provider een telefonie contract af te sluiten waar ik, achteraf gezien, hoe dan ook spijt van zou krijgen. Diederik Everts heeft me dit doen inzien en een heel scherp tegenvoorstel gedaan. En heeft ons ook bij de uitvoering erg goed begeleid.”

in Bereikbaarheid, Glasvezel Bedrijventerrein, Mobiele Telefonie