Geen kopzorgen over ICT voor AutoRaggers


Geen kopzorgen over ICT voor AutoRaggers

In de autobranche wordt een snelle internetverbinding met de dag noodzakelijker. Dealers en garages hebben te maken met toenemend online dataverkeer. Bijvoorbeeld voor steeds zwaarder wordende online applicaties, stijging van het websitegebruik met hoge resolutie foto’s en een online klantsysteem. Ook autodealer AutoRaggers / Auto de Boer met 4 vestigingen in het Noorden van het land, heeft hiermee te maken. Dit bedrijf is al sinds de beginjaren van Fryslân Ring trouw lid van de coöperatie.

Hans Raggers, directeur van AutoRaggers: “Fryslân Ring zette zich in 2008 al in voor glasvezel voor bedrijven in Friesland. Met locaties in Leeuwarden, Franeker, Heerenveen en Oldemarkt hadden wij hier wel oren naar en daarom hebben we contact met hun opgenomen. Er was alleen één probleem: de vestiging in Oldemarkt ligt net buiten Friesland en niet op een bedrijventerrein. Hier moest dus speciaal voor gegraven worden. Fryslân Ring heeft toen voor ons geregeld dat deze locatie, bij afsluiting van een 5-jarig contract voor alle vestigingen, toch werd aangesloten op glasvezel.”

Vanwege toenemend dataverkeer liep AutoRaggers met het lopende abonnement tegen snelheidsbeperkingen aan. Als vanzelfsprekend kwam Hans Raggers weer terecht bij de onafhankelijke adviseurs van Fryslân Ring. Hans Raggers: “We hadden behoefte aan een snellere basisverbinding en een stabiele verbinding tussen de locaties. Dit alles natuurlijk tegen lagere kosten, maar wel met behoud van de hoge (24-uurs) servicelevels. Daarnaast was het behoud van vaste telefonie van hun huidige leverancier Esprit Telecom op basis van VoIP een belangrijke wens.”

AutoRaggersFryslân Ring adviseur Bart Heek heeft het project begeleid. Bart: “Samen met de klant hebben we het aanbod van een drietal leveranciers tegen het licht gehouden. Functioneel kunnen alle aanbieders een passende oplossing leveren. Als bestaande leverancier van het netwerk heeft KPN bij deze klant een klein streepje voor op de rest. Drie tot in detail uitgewerkte oplossingen zijn besproken met de klant. KPN kwam in dit geval het beste uit de bus met het actief verlengen van het huidige Ethernet VPN (laag 2) netwerk. Deze leverancier bood de beste prijs/kwaliteit verhouding.”

Bart vervolgt: “Als tussenpersoon nemen wij AutoRaggers ook na de leveranciersselectie het werk uit handen. Met een te runnen autogarage heb je immers wel wat anders aan je hoofd dan je druk te maken over een ICT bestelling. We hebben voor de klant de opdracht gegeven aan KPN voor het verhogen van de snelheid op de locaties en gaan hen begeleiden bij de implementatie. Een enorme stap vooruit, want de internetsnelheid wordt zelfs vervijfvoudigd! Als klap op de vuurpijl is het maandbedrag ook nog omlaag gegaan.” Voorlopig kunnen ze er bij AutoRaggers weer even tegenaan!


« Terug naar het overzicht

GERELATEERD

4.000 datalekken sinds 1 januari

4.000 datalekken sinds 1 januari

12.10.2016

Bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zijn sinds 1 januari 2016 bijna 4.000 meldingen van datalekken binnengekomen. Het gaat vaak om menselijke fouten, maar ook om serieuze lekken met medische gegevens. Zoals toen onlangs de patiëntgegevens van een Zwols ziekenhuis zijn ontvreemd.

in Veiligheid, Datanetwerken
Cybercrime: wie is de zwakste schakel?

Cybercrime: wie is de zwakste schakel?

15.12.2016

Het onderwerp Cybercrime kreeg de afgelopen weken ontzettend veel aandacht in de media. Zembla besteedde er een uitzending aan en ook Opgelicht?! zond gister de laatste van een driedelige special over Cybercrime uit. Wat als uw bedrijf via uw medewerkers wordt gehacked en criminelen mee kunnen kijken in uw gevoelige bedrijfsdata?

in Cloud, Veiligheid, Datanetwerken
Meld u aan voor Digitale Veiligheid 3.0

Meld u aan voor Digitale Veiligheid 3.0

03.01.2017

Digitale Veiligheid is het praktijkgerichte netwerkevent voor u als security en IT professional. Op donderdag 23 maart 2017 bent u van harte welkom bij ons evenement dat plaats vindt in Thialf Heerenveen. Tijdens het congres delen wij graag de nieuwste inzichten op het gebied van databeveiliging, hackers en wet- en regelgeving.

in Cloud, Veiligheid, Datanetwerken
Amsterdam telt meeste zombie computers

Amsterdam telt meeste zombie computers

04.10.2016

In Nederland is één op de 3389 computers geïnfecteerd door een virus waardoor het kan worden ingezet in een zogeheten botnet. Amsterdam kent de meeste 'zombies', zoals geïnfecteerde computers worden genoemd, gevolgd door Utrecht, Amersfoort, Naaldwijk en Rotterdam.

in Veiligheid, Internet
Thumbs up: Facebook op het werk

Thumbs up: Facebook op het werk

29.09.2016

In oktober komt Facebook naar de werkplek. Met de zakelijke variant Facebook at Work wil het social medium, bekend van het opgestoken duimpje waarmee alles en iedereen ‘geliked’ kan worden, nu ook op de werkvloer de meest invloedrijke partij te worden met een communicatiemiddel voor tekst, spraak en video binnen organisaties.

in Bereikbaarheid, Internet
Nederlanders niet voorbereid op cybercrime

Nederlanders niet voorbereid op cybercrime

03.10.2016

Een meerderheid van de Nederlandse computergebruikers maakt zich weinig zorgen over digitale veiligheid en schat de kans om slachtoffer te worden van de grootste dreigingen op internet, zoals ransomware, phishing en malafide advertenties veel lager in dan werkelijk het geval is.

in Veiligheid, Internet
Belangrijk nieuws buitengebied Littenseradiel

Belangrijk nieuws buitengebied Littenseradiel

11.07.2017

De werkgroep Littenseradiel op Glas wil bij voldoende belangstelling eind 2017 starten met de aanleg van glasvezel in het gehele buitengebied van Littenseradiel. Voor de aanleg van het glasvezelnetwerk wordt samengewerkt met Fryslân Ring, de coöperatie die al glasvezel heeft aangelegd in vijf van de dorpen in de gemeente.

in Bereikbaarheid, Glasvezel Buitengebied
Glasvezel levensader Nordwin College

Glasvezel levensader Nordwin College

08.03.2016

Nordwin College wordt ook wel de groenste school van Nederland genoemd. Met in totaal 6 locaties in Friesland is het een opleidingscentrum voor zo’n 3800 VMBO-groen leerlingen en MBO studenten. Al sinds 2005 is adviseur Herman Oortmann van Fryslân Ring nauw betrokken bij Nordwin College.

in Cloud, Datanetwerken
“Twee vliegen in één klap: Glasvezel voor Hallum en voordelige telefonie!”

“Twee vliegen in één klap: Glasvezel voor Hallum en voordelige telefonie!”

21.05.2015

Gerrit Douwe de Vries, mede-eigenaar De Vries Transport: “Ik stond toen op het punt om bij een provider een telefonie contract af te sluiten waar ik, achteraf gezien, hoe dan ook spijt van zou krijgen. Diederik Everts heeft me dit doen inzien en een heel scherp tegenvoorstel gedaan. En heeft ons ook bij de uitvoering erg goed begeleid.”

in Bereikbaarheid, Glasvezel Bedrijventerrein, Mobiele Telefonie