Online recreatie op camping It Wiid


Online recreatie op camping It Wiid

Met de campings It Wiid in Eernewoude en De Kuilart in Koudum bezit familie Bleckman twee van de grootste campings in Friesland. It Wiid wordt gerund door vader Ton en bevindt zich midden in het prachtige nationaal park De Alde Feanen. Vorig jaar namen zijn kinderen Annelie, Huub en Wouter de camping De Kuilart over. Het hele gezin helpt mee de beide campings te runnen.

Ruim 25 jaar geleden kochten Ton en Joke Bleckman de gemeentecamping It Wiid. Inmiddels is er flink uitgebreid en zijn er 14 vaste medewerkers in dienst. Ton vertelt: “Er is plek voor zo’n 600 gezinnen in de bungalows, stacaravans en kampeerplaatsen. Veel campingplekken liggen aan het water en bezoekers kunnen ook hun eigen boot meenemen. Toeristische plekken als Grou, Warga, Drachten of Leeuwarden zijn gemakkelijk te bereiken per boot, fiets of met de auto.”

Online recreëren

Je zou misschien verwachten dat mensen juist in hun vakantie niet te veel online willen zijn, maar het tegenovergestelde blijkt waar. “Voorheen kwamen onze gasten aan de balie met vragen als ‘Waar is het zwembad en wanneer kan ik zwemmen?’ Nu is vaak de eerste vraag van jonge kinderen maar ook minstens zoveel 65-plussers: ‘Wat is de code van het wifi-netwerk?’ Om het nieuws te lezen, tv te kijken, om contact te houden met familie en vrienden of om (zakelijke) e-mails te versturen”, aldus Ton.

‘Ik ga glasvezel regelen!’

“Dat was het eerste wat Annelie zei toen ze eigenaar werd van De Kuilart”, lacht Ton. “En dat was ook echt nodig. Op piekmomenten maken er soms wel 2.000 mensen tegelijkertijd gebruik van de internetverbinding die veel te weinig capaciteit had.” Annelie kwam terecht bij Bert Super van Fryslân Ring om dit klusje te klaren voor beide campings. “En hij doet zijn naam eer aan, want Bert heeft het Super geregeld! De aanleg verliep vlekkeloos. Nog even en onze gasten en wij kunnen supersnel surfen.”

100% verbeterd

Toen de contacten met Fryslân Ring eenmaal waren gelegd, was de stap klein om ook de telefonie-omgeving op de schop te nemen. It Wiid en De Kuilart hebben nu hun vaste en mobiele telefonie in één contract afgesloten voor beide locaties. Ton: “We hadden allemaal losse contracten maar die zijn nu allemaal in één overeenkomst ondergebracht. Veel overzichtelijker. Met het nieuwe abonnement en toestellen is bovendien de kwaliteit van de verbinding met honderd procent verbeterd!”

"Bert Super doet zijn naam eer aan, want hij heeft het super geregeld!"

Alles digitaal

Ook voor de organisatie zelf is internet niet meer weg te denken. “De glasvezelverbinding komt net op tijd. Het reserveringsprogramma, de boekhouding, de slagbomen, alles is gehost op internet. Hierdoor kunnen medewerkers overal werken: op de camping en onderweg, maar ook thuis. We werken ook nog aan de koppeling van het reserveringsprogramma met de telefonie. Als er een klant belt, komen meteen de laatste boekingsgegevens in beeld. We kunnen de klant dan meteen van dienst zijn.”

Ten slotte wil Ton nog iets meegeven aan Fryslân Ring: “Sluit alle toeristische gebieden aan! Internet wordt steeds belangrijker. Mensen willen contact houden met thuis. Ook de 65-plussers, want die blijven vaak langer op de camping. Via bijvoorbeeld Facebook, WhatsApp en Skype is de familie dan toch dichtbij.”


« Terug naar het overzicht

GERELATEERD

Thumbs up: Facebook op het werk

Thumbs up: Facebook op het werk

29.09.2016

In oktober komt Facebook naar de werkplek. Met de zakelijke variant Facebook at Work wil het social medium, bekend van het opgestoken duimpje waarmee alles en iedereen ‘geliked’ kan worden, nu ook op de werkvloer de meest invloedrijke partij te worden met een communicatiemiddel voor tekst, spraak en video binnen organisaties.

in Bereikbaarheid, Internet
Nederlanders niet voorbereid op cybercrime

Nederlanders niet voorbereid op cybercrime

03.10.2016

Een meerderheid van de Nederlandse computergebruikers maakt zich weinig zorgen over digitale veiligheid en schat de kans om slachtoffer te worden van de grootste dreigingen op internet, zoals ransomware, phishing en malafide advertenties veel lager in dan werkelijk het geval is.

in Veiligheid, Internet
Amsterdam telt meeste zombie computers

Amsterdam telt meeste zombie computers

04.10.2016

In Nederland is één op de 3389 computers geïnfecteerd door een virus waardoor het kan worden ingezet in een zogeheten botnet. Amsterdam kent de meeste 'zombies', zoals geïnfecteerde computers worden genoemd, gevolgd door Utrecht, Amersfoort, Naaldwijk en Rotterdam.

in Veiligheid, Internet
‘Google voegt Android en Chrome OS samen’

‘Google voegt Android en Chrome OS samen’

26.09.2016

Google komt mogelijk met een samengevoegde versie van het mobiele besturingssysteem Android en het laptopsysteem Chrome OS. Het hoofd van de Android-afdeling binnen Google verstuurde een mysterieuze tweet: "Ik heb het gevoel dat we over 8 jaar zullen praten over 4 oktober 2016."

in Mobiele Telefonie, Internet
Belangrijk nieuws buitengebied Littenseradiel

Belangrijk nieuws buitengebied Littenseradiel

11.07.2017

De werkgroep Littenseradiel op Glas wil bij voldoende belangstelling eind 2017 starten met de aanleg van glasvezel in het gehele buitengebied van Littenseradiel. Voor de aanleg van het glasvezelnetwerk wordt samengewerkt met Fryslân Ring, de coöperatie die al glasvezel heeft aangelegd in vijf van de dorpen in de gemeente.

in Bereikbaarheid, Glasvezel Buitengebied
Leren op de digitale snelweg

Leren op de digitale snelweg

26.04.2013

Waar het midden- en kleinbedrijf op dit moment een forse inhaalslag maakt in het slim toepassen van de mogelijkheden van de digitale snelweg, is het gebruik van internet binnen onderwijsinstellingen al langere tijd gemeengoed. Snelle glasvezelverbindingen worden ingezet om de automatisering van onder meer de administratie efficiënter in te richten.

in Veiligheid, Datanetwerken, Internet
“Twee vliegen in één klap: Glasvezel voor Hallum en voordelige telefonie!”

“Twee vliegen in één klap: Glasvezel voor Hallum en voordelige telefonie!”

21.05.2015

Gerrit Douwe de Vries, mede-eigenaar De Vries Transport: “Ik stond toen op het punt om bij een provider een telefonie contract af te sluiten waar ik, achteraf gezien, hoe dan ook spijt van zou krijgen. Diederik Everts heeft me dit doen inzien en een heel scherp tegenvoorstel gedaan. En heeft ons ook bij de uitvoering erg goed begeleid.”

in Bereikbaarheid, Glasvezel Bedrijventerrein, Mobiele Telefonie