Piet in de wolken met Fryslân Ring


Piet in de wolken met Fryslân Ring

Voor zijn programma ‘Piets Weerbericht’ op SBS6 komt hij in alle uithoeken van Nederland. Zeven dagen in de week brengt hij voor de tv-zender verslag uit van het weer en de weersvoorspellingen voor de komende week, elke dag vanaf een andere locatie. Een uitstekende bereikbaarheid is misschien wel voor niemand zo belangrijk als voor Piet Paulusma. Gelukkig vond hij in Fryslân Ring een goede partner om dit voor hem te regelen.

We mochten binnenkijken in zijn burgemeesterswoning in Harlingen, waar hij woont en werkt. Het statige pand staat in het centrum van Harlingen aan het water. Piet Paulusma vertelt: “Als de Elfstedentocht los gaat, heb ik hier een perfecte plek. Die komt hier namelijk langs en met de professionele HD camera kan ik vanaf mijn balkon live uitzenden. Tot die tijd gebruik ik die camera om twee keer per dag het weerbericht op te nemen voor Omrop Fryslân televisie.”

De opnames voor de weerberichten maakt hij zelf. Een stabiele glasvezelverbinding speelt daarbij een belangrijke rol. Piet: “De camera op het balkon kan ik aansturen met de computer, die binnen staat. Na de opnames monteer ik de beelden en via internet wordt de video daarna razendsnel naar de Studio van Omrop Fryslân gestuurd. Fryslân Ring heeft de aanleg van glasvezel naar dit pand geregeld toen ik hiernaartoe verhuisde.”

"We moeten overal bereikbaar zijn, ook in extreem weer.
Met Fryslân Ring kan ik met een zeker gevoel het land door."

In 2013 kwam Piet Paulusma met Fryslân Ring in contact voor zijn mobiele telefonie abonnementen. “Ik was niet tevreden met de Noord-Hollandse partij die ik hiervoor had”, vertelt Piet. “Daarom zocht ik naar een nieuwe partij die het voor me wilde regelen. Gewoon goed, zonder gedoe. De adviseur heeft me hierin geadviseerd en hij kwam met een passend voorstel voor mijn situatie. Het voelt inmiddels erg vertrouwd.”

“Ik ben dik tevreden over Fryslân Ring! De weerkaarten die ik nodig heb voor het maken van een betrouwbare weervoorspelling kan ik overal openen via de 4G verbinding op mijn telefoon. Vanaf locatie worden de televisiebeelden doorgestuurd naar de studio van SBS6. Voor noodgevallen hebben we ook nog een mobiele 4G-router. We moeten overal bereikbaar zijn, ook in extreem weer. Met Fryslân Ringkan ik met een zeker gevoel het land door”, aldus Piet Paulusma.


« Terug naar het overzicht

GERELATEERD

‘Google voegt Android en Chrome OS samen’

‘Google voegt Android en Chrome OS samen’

26.09.2016

Google komt mogelijk met een samengevoegde versie van het mobiele besturingssysteem Android en het laptopsysteem Chrome OS. Het hoofd van de Android-afdeling binnen Google verstuurde een mysterieuze tweet: "Ik heb het gevoel dat we over 8 jaar zullen praten over 4 oktober 2016."

in Mobiele Telefonie, Internet
Thumbs up: Facebook op het werk

Thumbs up: Facebook op het werk

29.09.2016

In oktober komt Facebook naar de werkplek. Met de zakelijke variant Facebook at Work wil het social medium, bekend van het opgestoken duimpje waarmee alles en iedereen ‘geliked’ kan worden, nu ook op de werkvloer de meest invloedrijke partij te worden met een communicatiemiddel voor tekst, spraak en video binnen organisaties.

in Bereikbaarheid, Internet
Belangrijk nieuws buitengebied Littenseradiel

Belangrijk nieuws buitengebied Littenseradiel

11.07.2017

De werkgroep Littenseradiel op Glas wil bij voldoende belangstelling eind 2017 starten met de aanleg van glasvezel in het gehele buitengebied van Littenseradiel. Voor de aanleg van het glasvezelnetwerk wordt samengewerkt met Fryslân Ring, de coöperatie die al glasvezel heeft aangelegd in vijf van de dorpen in de gemeente.

in Bereikbaarheid, Glasvezel Buitengebied
“Alleen was ons dit niet gelukt”

“Alleen was ons dit niet gelukt”

19.03.2013

Technologie en automatisering spelen bij Lasaulec een belangrijke rol om de dienstverlening aan de klant doorlopend te verbeteren. Hoofd ICT Hessel Hogendorp schakelde Fryslân Ring in voor advies en optimalisatie. “al snel werd de meerwaarde van de integrale benadering door adviseur Michael de Kraaij duidelijk."

in Datanetwerken, Mobiele Telefonie, Internet
“Twee vliegen in één klap: Glasvezel voor Hallum en voordelige telefonie!”

“Twee vliegen in één klap: Glasvezel voor Hallum en voordelige telefonie!”

21.05.2015

Gerrit Douwe de Vries, mede-eigenaar De Vries Transport: “Ik stond toen op het punt om bij een provider een telefonie contract af te sluiten waar ik, achteraf gezien, hoe dan ook spijt van zou krijgen. Diederik Everts heeft me dit doen inzien en een heel scherp tegenvoorstel gedaan. En heeft ons ook bij de uitvoering erg goed begeleid.”

in Bereikbaarheid, Glasvezel Bedrijventerrein, Mobiele Telefonie