Rots in de branding voor CSG Liudger


Rots in de branding voor CSG Liudger

Met zo’n 3.000 leerlingen en meer dan 400 medewerkers verdeeld over vijf locaties is Christelijke Scholengemeenschap Liudger één van de grootste middelbare scholen van Friesland. Dit betekent dat er uitdagingen zijn op het gebied van telefonische bereikbaarheid. Sinds december vorig jaar is de school overgestapt op telefonie uit de ‘cloud’. Voor begeleiding en advies kwam hoofd ICT Joop Marteau bij Fryslân Ring terecht.

De nieuwe telefooncentrale bevindt zich veilig in de cloud. De school profiteert daarmee van gebruiksgemak en hoeft niet te investeren in een dure server. De heer Marteau: “Ik heb geen omkijken meer naar telefonie en kan nu veel meer tijd besteden aan ondersteuning van scholieren, docenten en het lesaanbod. Bovendien zijn alle vaste en mobiele telefoons nu geïntegreerd waardoor onze medewerkers optimaal bereikbaar zijn, vanaf elke locatie.”

CSG LiudgerTelefonie op maat

Als voorbeeld noemt Marteau de conciërge: “Soms is hij op zijn kantoor, maar meestal is hij ergens anders in het schoolgebouw of buiten aan het werk. Doordat zijn vaste en mobiele telefoon gekoppeld zijn, kan hij zelf kiezen op welk toestel hij bereikbaar wil zijn: op één of op beide toestellen. Op de ICT helpdesk is het weer net iets anders geregeld waardoor de beller altijd één van de vier deskundigen aan de telefoon krijgt. Zo heeft elke afdeling haar eigen functionaliteit op maat.”

Flexibel leren

CSG Liudger werkt al veel via internet en biedt lesmateriaal, roosters en behaalde cijfers digitaal aan. Marteau vertelt: “Met ons leerlingvolgsysteem SOMtoday leveren leerlingen via de computer of tablet huiswerk in dat meteen kan worden nagekeken door de docent. Het grote voordeel is dat studiewijzers en digitale leermiddelen overal beschikbaar zijn: op school en thuis. Of als een leerling ziek wordt, zelfs tot in het ziekenhuis. Het biedt veel flexibiliteit voor scholier en docent.”

"De ondersteuning van Fryslân Ring was bij dit traject onmisbaar!"

Altijd up-to-date

In 2010 is CSG Liudger aangesloten op het glasvezelnetwerk. “Glasvezel is perfect, we kunnen niet meer zonder. Onze locaties zijn aan elkaar gekoppeld via glasvezel, waardoor we vanaf onze hoofdlocatie in Drachten ook de software-updates in Burgum, Waskemeer en onze andere locaties in Drachten kunnen regelen.”

Rots in de branding

Joop Marteau kan bijna terugkijken op een succesvol adviestraject van Fryslân Ring. “De laatste puntjes worden momenteel nog op de spreekwoordelijke i gezet. Maar dan is het echt klaar en is onze school optimaal bereikbaar”, aldus Joop Marteau. Over de hulp van Fryslân Ring is hij zeer tevreden: “Adviseur Bert Super was onze rots in de branding. De ondersteuning van de telefonie specialist was bij dit traject onmisbaar!”


« Terug naar het overzicht

GERELATEERD

4.000 datalekken sinds 1 januari

4.000 datalekken sinds 1 januari

12.10.2016

Bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zijn sinds 1 januari 2016 bijna 4.000 meldingen van datalekken binnengekomen. Het gaat vaak om menselijke fouten, maar ook om serieuze lekken met medische gegevens. Zoals toen onlangs de patiëntgegevens van een Zwols ziekenhuis zijn ontvreemd.

in Veiligheid, Datanetwerken
Cybercrime: wie is de zwakste schakel?

Cybercrime: wie is de zwakste schakel?

15.12.2016

Het onderwerp Cybercrime kreeg de afgelopen weken ontzettend veel aandacht in de media. Zembla besteedde er een uitzending aan en ook Opgelicht?! zond gister de laatste van een driedelige special over Cybercrime uit. Wat als uw bedrijf via uw medewerkers wordt gehacked en criminelen mee kunnen kijken in uw gevoelige bedrijfsdata?

in Cloud, Veiligheid, Datanetwerken
Meld u aan voor Digitale Veiligheid 3.0

Meld u aan voor Digitale Veiligheid 3.0

03.01.2017

Digitale Veiligheid is het praktijkgerichte netwerkevent voor u als security en IT professional. Op donderdag 23 maart 2017 bent u van harte welkom bij ons evenement dat plaats vindt in Thialf Heerenveen. Tijdens het congres delen wij graag de nieuwste inzichten op het gebied van databeveiliging, hackers en wet- en regelgeving.

in Cloud, Veiligheid, Datanetwerken
‘Google voegt Android en Chrome OS samen’

‘Google voegt Android en Chrome OS samen’

26.09.2016

Google komt mogelijk met een samengevoegde versie van het mobiele besturingssysteem Android en het laptopsysteem Chrome OS. Het hoofd van de Android-afdeling binnen Google verstuurde een mysterieuze tweet: "Ik heb het gevoel dat we over 8 jaar zullen praten over 4 oktober 2016."

in Mobiele Telefonie, Internet
Glasvezel levensader Nordwin College

Glasvezel levensader Nordwin College

08.03.2016

Nordwin College wordt ook wel de groenste school van Nederland genoemd. Met in totaal 6 locaties in Friesland is het een opleidingscentrum voor zo’n 3800 VMBO-groen leerlingen en MBO studenten. Al sinds 2005 is adviseur Herman Oortmann van Fryslân Ring nauw betrokken bij Nordwin College.

in Cloud, Datanetwerken
“Twee vliegen in één klap: Glasvezel voor Hallum en voordelige telefonie!”

“Twee vliegen in één klap: Glasvezel voor Hallum en voordelige telefonie!”

21.05.2015

Gerrit Douwe de Vries, mede-eigenaar De Vries Transport: “Ik stond toen op het punt om bij een provider een telefonie contract af te sluiten waar ik, achteraf gezien, hoe dan ook spijt van zou krijgen. Diederik Everts heeft me dit doen inzien en een heel scherp tegenvoorstel gedaan. En heeft ons ook bij de uitvoering erg goed begeleid.”

in Bereikbaarheid, Glasvezel Bedrijventerrein, Mobiele Telefonie