“Alleen was ons dit niet gelukt”


“Alleen was ons dit niet gelukt”

Met negen strategisch gelegen locaties en een gedreven team adviseurs langs de weg, is technische groothandel Lasaulec een trefzeker inkoopadres voor bedrijven in het hele land. Waar het assortiment zich bij de oprichting van ‘LASsen AUtogeen/eLECtrisch’ nog toespitste op lasbenodigdheden, kan de professionele eindgebruiker er vandaag de dag terecht voor een compleet aanbod aan groot en klein gereedschap, installatiemateriaal, apparatuur, werkkleding en schoonmaakmiddelen.

Technologie en automatisering spelen bij Lasaulec een belangrijke rol om de dienstverlening aan de klant doorlopend te verbeteren. De afgelopen jaren heeft de groothandel dan ook volop geïnvesteerd in zaken als ontwikkeling van software, webwinkel, het netwerk tussen de vestigingen en servicenummers voor een optimale telefonische bereikbaarheid. De snelle groei van de digitale achterkant van de organisatie betekende echter ook een steeds complexere ICT-omgeving.

Integrale benadering

Hoofd ICT Hessel Hogendorp schakelde Fryslân Ring in voor advies en optimalisatie. “In eerste instantie was de focus van onze adviesvraag gericht op het onderdeel telefonie, maar al snel werd de meerwaarde van de integrale benadering door adviseur Michael de Kraaij duidelijk. Het snel gegroeide datanetwerk dreigde Lasaulec boven het hoofd te groeien qua complexiteit en inzichtelijkheid. Dat wilden we natuurlijk een stap voor zijn,” vertelt Hogendorp.

Functioneel en financieel

De eerste stap was om samen de ICT-omgeving functioneel helder in kaart te brengen. En dat is Hogendorp goed bevallen: “Fryslân Ring gaat niet even bij je organisatie langs, maar komt er letterlijk in. Hierdoor wordt de adviseur een waardevolle uitbreiding van de adviesfunctie van de eigen ICT-afdeling. Michael maakte de structuur van en de verbeterpunten voor ons datanetwerk snel inzichtelijk, niet alleen functioneel maar ook nog eens financieel.”

LasaulecSolide startpunt

De analyse en aanbevelingen leverden Lasaulec naast een welkome besparing op de exploitatiekosten van telefonie en datalijnen een solide startpunt op voor verdere optimalisering van de ICT. Ook deze vervolgstap zet Lasaulec samen met Fryslân Ring. “Alleen was ons dit alles niet gelukt en daarom betrekken we Michael en zijn collega’s graag bij onze verdere plannen, te beginnen bij het opzetten van een geïntegreerd netwerk voor vaste en mobiele telefonie,” aldus het tevreden Hoofd ICT.

Wilt u evenals Lasaulec uw ICT-omgeving functioneel en financieel optimaliseren? Bel dan vandaag nog adviseur Michael de Kraaij via 0513 - 52 87 17 of maak een afspraak met een van zijn collega’s.


« Terug naar het overzicht

GERELATEERD

4.000 datalekken sinds 1 januari

4.000 datalekken sinds 1 januari

12.10.2016

Bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zijn sinds 1 januari 2016 bijna 4.000 meldingen van datalekken binnengekomen. Het gaat vaak om menselijke fouten, maar ook om serieuze lekken met medische gegevens. Zoals toen onlangs de patiëntgegevens van een Zwols ziekenhuis zijn ontvreemd.

in Veiligheid, Datanetwerken
Cybercrime: wie is de zwakste schakel?

Cybercrime: wie is de zwakste schakel?

15.12.2016

Het onderwerp Cybercrime kreeg de afgelopen weken ontzettend veel aandacht in de media. Zembla besteedde er een uitzending aan en ook Opgelicht?! zond gister de laatste van een driedelige special over Cybercrime uit. Wat als uw bedrijf via uw medewerkers wordt gehacked en criminelen mee kunnen kijken in uw gevoelige bedrijfsdata?

in Cloud, Veiligheid, Datanetwerken
Meld u aan voor Digitale Veiligheid 3.0

Meld u aan voor Digitale Veiligheid 3.0

03.01.2017

Digitale Veiligheid is het praktijkgerichte netwerkevent voor u als security en IT professional. Op donderdag 23 maart 2017 bent u van harte welkom bij ons evenement dat plaats vindt in Thialf Heerenveen. Tijdens het congres delen wij graag de nieuwste inzichten op het gebied van databeveiliging, hackers en wet- en regelgeving.

in Cloud, Veiligheid, Datanetwerken
Amsterdam telt meeste zombie computers

Amsterdam telt meeste zombie computers

04.10.2016

In Nederland is één op de 3389 computers geïnfecteerd door een virus waardoor het kan worden ingezet in een zogeheten botnet. Amsterdam kent de meeste 'zombies', zoals geïnfecteerde computers worden genoemd, gevolgd door Utrecht, Amersfoort, Naaldwijk en Rotterdam.

in Veiligheid, Internet
Nederlanders niet voorbereid op cybercrime

Nederlanders niet voorbereid op cybercrime

03.10.2016

Een meerderheid van de Nederlandse computergebruikers maakt zich weinig zorgen over digitale veiligheid en schat de kans om slachtoffer te worden van de grootste dreigingen op internet, zoals ransomware, phishing en malafide advertenties veel lager in dan werkelijk het geval is.

in Veiligheid, Internet
‘Google voegt Android en Chrome OS samen’

‘Google voegt Android en Chrome OS samen’

26.09.2016

Google komt mogelijk met een samengevoegde versie van het mobiele besturingssysteem Android en het laptopsysteem Chrome OS. Het hoofd van de Android-afdeling binnen Google verstuurde een mysterieuze tweet: "Ik heb het gevoel dat we over 8 jaar zullen praten over 4 oktober 2016."

in Mobiele Telefonie, Internet
Thumbs up: Facebook op het werk

Thumbs up: Facebook op het werk

29.09.2016

In oktober komt Facebook naar de werkplek. Met de zakelijke variant Facebook at Work wil het social medium, bekend van het opgestoken duimpje waarmee alles en iedereen ‘geliked’ kan worden, nu ook op de werkvloer de meest invloedrijke partij te worden met een communicatiemiddel voor tekst, spraak en video binnen organisaties.

in Bereikbaarheid, Internet
Glasvezel levensader Nordwin College

Glasvezel levensader Nordwin College

08.03.2016

Nordwin College wordt ook wel de groenste school van Nederland genoemd. Met in totaal 6 locaties in Friesland is het een opleidingscentrum voor zo’n 3800 VMBO-groen leerlingen en MBO studenten. Al sinds 2005 is adviseur Herman Oortmann van Fryslân Ring nauw betrokken bij Nordwin College.

in Cloud, Datanetwerken
“Twee vliegen in één klap: Glasvezel voor Hallum en voordelige telefonie!”

“Twee vliegen in één klap: Glasvezel voor Hallum en voordelige telefonie!”

21.05.2015

Gerrit Douwe de Vries, mede-eigenaar De Vries Transport: “Ik stond toen op het punt om bij een provider een telefonie contract af te sluiten waar ik, achteraf gezien, hoe dan ook spijt van zou krijgen. Diederik Everts heeft me dit doen inzien en een heel scherp tegenvoorstel gedaan. En heeft ons ook bij de uitvoering erg goed begeleid.”

in Bereikbaarheid, Glasvezel Bedrijventerrein, Mobiele Telefonie