“Twee vliegen in één klap: Glasvezel voor Hallum en voordelige telefonie!”


“Twee vliegen in één klap: Glasvezel voor Hallum en voordelige telefonie!”

Helemaal boven in Friesland ligt Hallum. Een dorp met in verhouding tot het aantal inwoners een enorme hoeveelheid aan industrie. Onder andere de koekjesfabriek van Hellema-Hallum B.V., Helwa Wafelbakkerij en Beschuit en Toast fabriek van Van der Meulen zijn er gevestigd. Zij leveren over de hele wereld hun producten. Gelukkig is Internationaal Transportbedrijf De Vries ook gevestigd in Hallum: die zorgt voor de opslag, orderpicken en het vervoer van al die lekkere koekjes en beschuiten. Maar dat is niet het enige wat ze doen.

Gerrit Douwe de Vries is een van de trotse eigenaren van het familiebedrijf Internationaal transportbedrijf De Vries & Zn. BV, dat gespecialiseerd is in het vervoer en de opslag van levensmiddelen. Hij vertelt: “We vervoeren al lang niet meer alleen voor de koekfabrieken, hoor. Dat is slechts een percentage van onze dienstverlening. We hebben nu opdrachtgevers vanuit heel Nederland en daarbuiten. De groei zit er goed in, want binnen niet al te lange tijd schaffen we vijf nieuwe trucks aan en wordt de opslagruimte verdriedubbeld met de bouw van een nieuwe loods van 7.700 vierkante meter.”

De Vries Transport HallumStipte planning

Met zo’n 60 vrachtwagens die voortdurend op de weg zijn is een doorgewinterde planningsafdeling geen overbodige luxe. Drie fulltime planners zijn de hele dag druk in de weer om ervoor te zorgen dat de vrachtwagens nooit met halve lading rijden en overal precies op tijd aan komen. Via het online systemen van de retailers worden lostijden aangevraagd, waar de chauffeurs zich stipt aan moeten houden om te worden gelost. “Een goede internetverbinding is dus erg belangrijk”, legt de heer De Vries uit. “Maar ook een optimale telefonische bereikbaarheid is voor ons onmisbaar.”

Track and trace

Alle vrachtwagens van het transportbedrijf zijn voorzien van moderne boordcomputers met een eigen simkaart waarmee de planners via het 3G/4G en GPRS-netwerk real-time kunnen zien waar de vrachtwagens zich bevinden. Of dit nu in Friesland, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland of Scandinavië is. Ook zijn de vrachtwagens voorzien van een tankbeveiliging. Dit houdt in dat wanneer brandstofpeil in de tank ongewoon snel daalt, het alarmsysteem af gaat. Dus aan de boeven die diesel proberen af te tappen: De Vries Transport vrachtwagens kunnen jullie beter overslaan!

Scherp voorstel

Gerrit Douwe vervolgt: “Door een toevallige samenloop van omstandigheden kwam ik vorig jaar in contact met adviseur Diederik, die ik al ken van vóór zijn tijd bij Fryslân Ring. Ik stond toen op het punt om bij een provider een telefonie contract af te sluiten waar ik, achteraf gezien, hoe dan ook spijt van zou krijgen. Diederik heeft me dit doen inzien en een heel scherp tegenvoorstel gedaan. En heeft ons ook bij de uitvoering erg goed begeleid.”

Glasvezel voor Hallum

‘Nu we de telefonie goed geregeld hebben, is het tijd voor de volgende fase’, moet Gerrit Douwe gedacht hebben. Na zijn ontmoeting met Diederik heeft hij een projectgroep voor zakelijk glasvezel in Hallum opgezet met hemzelf, Diederik en Rick Haverkort van Fryslân Ring en enkele ondernemers als lid. “Met een handvol grote internationaal opererende bedrijven in zo’n klein gebied is het eigenlijk heel erg raar dat er nog geen glasvezel ligt. Daarnaast zijn ook Staalverwerkingsbedrijf Oreel en enkele andere organisaties die veel met grote bestanden over internet werken hier gevestigd. We zijn samen met Fryslân Ring aan de slag gegaan met de realisatie van glasvezel.”

De laatste loodjes

Gerrit Douwe vervolgt: “En die glasvezelverbinding die komt er! Daar kunnen we nu bijna niet meer omheen. Fryslân Ring heeft dit mogelijk gemaakt door de ondernemers bij elkaar te brengen en het financiële plaatje compleet te maken. We zijn bezig met de laatste loodjes, als de laatste ondernemers tekenen voor deelname aan dit project dan kunnen we dit jaar nog gebruik maken van de glasvezelverbinding. Al met al ben ik ontzettend blij met Fryslân Ring voor alles wat ze voor ons doen en gedaan hebben!”


« Terug naar het overzicht

GERELATEERD

“Twee vliegen in één klap: Glasvezel voor Hallum en voordelige telefonie!”

“Twee vliegen in één klap: Glasvezel voor Hallum en voordelige telefonie!”

21.05.2015

Gerrit Douwe de Vries, mede-eigenaar De Vries Transport: “Ik stond toen op het punt om bij een provider een telefonie contract af te sluiten waar ik, achteraf gezien, hoe dan ook spijt van zou krijgen. Diederik Everts heeft me dit doen inzien en een heel scherp tegenvoorstel gedaan. En heeft ons ook bij de uitvoering erg goed begeleid.”

in Bereikbaarheid, Glasvezel Bedrijventerrein, Mobiele Telefonie