5 tips voor slimme inkoop telefonie en data


5 tips voor slimme inkoop telefonie en data

De afgelopen jaren is de inkoop van mobiele telefonie en data een stuk gecompliceerder geworden. Vaste lijnen worden afgesloten, telefooncentrales vervangen of aan vervanging toe en er zijn nieuwe diensten als VoIP en vast-mobiel telefonie op de markt gekomen. Waar moet u als inkoper op letten bij het selecteren van mobiele telefonie, vaste telefonie en data-aanbieders? 5 handige tips:

1. Stem het abonnement af op de organisatie

Voor zakelijke contracten bestaan standaard bundels, maar is dat de juiste keuze? Wat is het huidige verbruik? Voldoet het huidige aantal vaste en mobiele toestellen en datalijnen nog wel? Kan er slim gecombineerd worden met de integratie van vaste met mobiele telefonie? Overweegt u de invoering van een Mobiel Tenzij-beleid?

2. Kies de juiste contractduur

De tijd van een telefooncentrale op de zaak met een lange afschrijvingsperiode is voorbij. Met bijvoorbeeld de opkomst van bellen over 4G weet u niet hoe de abonnementsvormen zich in de toekomst gaan ontwikkelen. Ga daarom voor een korte looptijd van uw contract van 3 of 5 jaar. Flexibiliteit is hierbij een belangrijk aandachtspunt, want uw organisatie kan in die tijd natuurlijk krimpen of groeien.

3. Combineer met andere diensten

Door diensten te combineren is vaak meer korting mogelijk. Maar kijk ook eens verder dan alleen financieel voordeel! Bijvoorbeeld functioneel voordeel: wanneer een medewerker 15 minuten per dag aan tijd (en dus kosten) bespaart door slim en efficiënt te communiceren. Zowel u als werkgever, de werknemer als de klant profiteert hiervan.

4. Neem een blokexpiratie op in het contract

Bij sommige abonnementsvormen is dit standaard. Blokexpiratie houdt in dat wanneer binnen de abonnementstermijn nieuwe contracten worden afgesloten, de nieuwe abonnementen dezelfde einddatum hebben als de rest. Hiermee behoudt u het overzicht en staat u sterker bij toekomstige onderhandelingen.

5. Schakel een onafhankelijk adviseur in

Het vergelijken van leveranciers is een lastige klus. De ene aanbieder biedt gratis bellen binnen de EU, maar heeft hoge kosten per minuut in Nederland en de ander heeft weer hoge aansluitkosten. Onze telefonie specialisten hebben nauwe contacten bij alle toonaangevende leveranciers in Nederland, waardoor zij altijd een helder advies kunnen geven. Vaak zijn er bij één leverancier al meerdere oplossingen mogelijk. Wij helpen u graag dit inzichtelijk te maken.

Onze adviseurs kijken niet alleen naar de cijfers onder de streep, maar denken met u mee. Wat levert het uw organisatie op en welke oplossing past het best bij u en uw medewerkers? Wij komen graag eens langs om kennis te maken. Neem contact met ons op per e-mail of telefoon: 0513 - 52 87 17.


« Terug naar het nieuwsoverzicht

GERELATEERD

Provincie presenteert nieuw breedbandplan

Provincie presenteert nieuw breedbandplan

20.02.2017

De Provincie Fryslân heeft haar nieuw voorgestelde aanpak voor breedband in de witte gebieden gepresenteerd aan een selectie van partijen uit de markt en andere betrokkenen. Ook Fryslân Ring was door de Provincie uitgenodigd voor deze marktconsultatie.

in Glasvezel Buitengebied
Snel internet essentieel voor krimpdorpen

Snel internet essentieel voor krimpdorpen

30.03.2017

Kleine dorpen in krimpregio’s komen goed uit de crisis, kopt de Leeuwarder Courant vandaag. Goede infrastructuur in de vorm van onder meer snel internet zijn nu van essentieel belang, stelt onderzoeker Anja Steenbekkers van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

in Glasvezel Buitengebied
Opnieuw uitstel snel internet Friesland

Opnieuw uitstel snel internet Friesland

19.04.2017

De Provincie Fryslân kondigt opnieuw uitstel aan van snel internet voor Friesland. Dat schrijft de Leeuwarder Courant vandaag. De eerder aangekondigde besluitvorming wordt over de zomer getild. Pas in oktober verwacht het provinciebestuur met uitsluitsel te komen.

in Glasvezel Buitengebied
Gratis wifi in basiskamp Mount Everest

Gratis wifi in basiskamp Mount Everest

10.02.2017

Bergbeklimmers die in de basiskampen van de Mount Everest wachten op de juiste weersomstandigheden voor hun klim naar de top, hoeven zich voortaan niet meer te vervelen. De Nepalese telecomwaakhond gaat namelijk gratis wifi aanleggen in het Lukla-Everest Basiskamp en het Annapurna Basiskamp.

in Glasvezel Buitengebied
Provincieplannen breedband weer mislukt

Provincieplannen breedband weer mislukt

25.11.2016

De Leeuwarder Courant kopt vandaag dat breedband weer is mislukt. De door de Provincie Fryslân beoogde aandelenverwerving in kabelexploitant Kabelnoord is van de baan. Bij nader inzien en na juridisch advies ingewonnen te hebben, vreest de provincie dat dit in strijd is met de Aanbestedingswet.

in Glasvezel Buitengebied
Cybercrime: wie is de zwakste schakel?

Cybercrime: wie is de zwakste schakel?

15.12.2016

Het onderwerp Cybercrime kreeg de afgelopen weken ontzettend veel aandacht in de media. Zembla besteedde er een uitzending aan en ook Opgelicht?! zond gister de laatste van een driedelige special over Cybercrime uit. Wat als uw bedrijf via uw medewerkers wordt gehacked en criminelen mee kunnen kijken in uw gevoelige bedrijfsdata?

in Cloud, Veiligheid, Datanetwerken
Meld u aan voor Digitale Veiligheid 3.0

Meld u aan voor Digitale Veiligheid 3.0

03.01.2017

Digitale Veiligheid is het praktijkgerichte netwerkevent voor u als security en IT professional. Op donderdag 23 maart 2017 bent u van harte welkom bij ons evenement dat plaats vindt in Thialf Heerenveen. Tijdens het congres delen wij graag de nieuwste inzichten op het gebied van databeveiliging, hackers en wet- en regelgeving.

in Cloud, Veiligheid, Datanetwerken
Belangrijk nieuws buitengebied Littenseradiel

Belangrijk nieuws buitengebied Littenseradiel

11.07.2017

De werkgroep Littenseradiel op Glas wil bij voldoende belangstelling eind 2017 starten met de aanleg van glasvezel in het gehele buitengebied van Littenseradiel. Voor de aanleg van het glasvezelnetwerk wordt samengewerkt met Fryslân Ring, de coöperatie die al glasvezel heeft aangelegd in vijf van de dorpen in de gemeente.

in Bereikbaarheid, Glasvezel Buitengebied
“Alleen was ons dit niet gelukt”

“Alleen was ons dit niet gelukt”

19.03.2013

Technologie en automatisering spelen bij Lasaulec een belangrijke rol om de dienstverlening aan de klant doorlopend te verbeteren. Hoofd ICT Hessel Hogendorp schakelde Fryslân Ring in voor advies en optimalisatie. “al snel werd de meerwaarde van de integrale benadering door adviseur Michael de Kraaij duidelijk."

in Datanetwerken, Mobiele Telefonie, Internet
“Twee vliegen in één klap: Glasvezel voor Hallum en voordelige telefonie!”

“Twee vliegen in één klap: Glasvezel voor Hallum en voordelige telefonie!”

21.05.2015

Gerrit Douwe de Vries, mede-eigenaar De Vries Transport: “Ik stond toen op het punt om bij een provider een telefonie contract af te sluiten waar ik, achteraf gezien, hoe dan ook spijt van zou krijgen. Diederik Everts heeft me dit doen inzien en een heel scherp tegenvoorstel gedaan. En heeft ons ook bij de uitvoering erg goed begeleid.”

in Bereikbaarheid, Glasvezel Bedrijventerrein, Mobiele Telefonie