Fryslânring genomineerd voor Europese Breedbandprijs


Fryslânring genomineerd voor Europese Breedbandprijs

Fryslânring is genomineerd voor de European Broadband Award 2016. Deze award is vorig jaar door de Europese Commissie geïntroduceerd om ervaringen die opgedaan worden met succesvolle breedbandprojecten binnen heel Europa te delen.

Voor de medewerkers van Fryslânring, die dit jaar haar tienjarige bestaan viert, is de nominatie een welkome verrassing. Het wordt ervaren als de bekroning van een decennium waarin alle grote bedrijventerreinen en tal van locaties in het buitengebied van Friesland door inspanningen van de coöperatie zijn voorzien van glasvezel. Aangesloten adressen kunnen daarbij op een commercieel open netwerk kiezen uit verschillende providers voor internet, televisie en andere diensten.

Uit meer dan zestig breedbandinitiatieven werd Fryslânring met nog twee finalisten door de jury genomineerd voor de European Broadband Award 2016 in de categorie ‘openheid en concurrentie op het netwerk’. Op 14 november zal in Brussel blijken of de coöperatieve aanpak uit Friesland als beste van de drie wordt beoordeeld.


« Terug naar het nieuwsoverzicht

GERELATEERD

Video: Brekkenpolder aangesloten op glasvezel

Video: Brekkenpolder aangesloten op glasvezel

17.09.2015

De aanleg van glasvezel in Brekkenpolder bij Lemmer is afgerond! Inwoners en ondernemers van dit buitengebied kunnen nu gebruik maken van een supersnelle internetverbinding. Anne Glasbergen van Zeilschool De Kikkert is apetrots. Samen met Fryslân Ring is dit project gerealiseerd, als één van de 8 startup projecten van de Provinsje Fryslân.

in Glasvezel Buitengebied
Snel internet, maar niet voor iedereen!

Snel internet, maar niet voor iedereen!

28.06.2016

Sinds juli 2015 zijn internetproviders druk bezig hun internetsnelheden te verbeteren. Toch profiteert lang niet iedereen hiervan. Uit steekproeven van de Consumentenbond blijkt dat vooral huishoudens die al snel internet konden afnemen, erop vooruit zijn gegaan.

in Glasvezel Buitengebied
Glasvezelproject Langedijke in NOS Journaal

Glasvezelproject Langedijke in NOS Journaal

10.06.2015

Op donderdag 4 juni 2015 kwam een filmploeg van de NOS naar Langedijke. De heer Scheepstra werd als eerste bewoner aangesloten op glasvezel! Heuglijk nieuws dus. In Follega-Eesterga werd het graafwerk afgerond. Ook Arie Spaanderman van Fryslân Ring kwam nog even aan het woord.

in Glasvezel Buitengebied, Internet