Snel internet, maar niet voor iedereen!


Snel internet, maar niet voor iedereen!

Sinds juli 2015 zijn internetproviders druk bezig hun internetsnelheden te verbeteren. Daar zijn we erg blij mee! Toch profiteert lang niet iedereen hiervan. Uit steekproeven van deConsumentenbondblijkt dat vooral huishoudens die al snel internet konden afnemen, erop vooruit zijn gegaan. Van de huishoudens met langzaam internet (1-24 Mbps) kreeg slechts iets meer dan 30% een hogere snelheid.

De oorzaak van het achterblijven van upgrades voor huishoudens met lage snelheden is dat veel van die huishoudens in de buitengebieden liggen. In deze gebieden is het (relatief) kostbaar om investeringen te doen in het netwerk. Uit het onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat buiten de bebouwde kom, 51% niet kan beschikken over een snelheid van meer dan 30 Mbps.

Meld je aan!Zolang inwoners van deze gebieden niet aan de bel trekken, komen providers niet in beweging om te zorgen dat er sneller internet komt. Meld je aan opwww.Friesland.OpGlas.nl(of buiten Friesland opwww.opglas.nl) om je behoefte kenbaar te maken. En vraag ook meteen de mensen in je straat zich aan te melden. Want alleen bij voldoende animo kan actie worden ondernomen!

Wil je samen met andere mensen in je omgeving een werkgroep voor snel internet opstarten? Stuur dan een e-mail met je naam en adres naarinfo@fryslanring.nl.


« Terug naar het nieuwsoverzicht

GERELATEERD

Video: Brekkenpolder aangesloten op glasvezel

Video: Brekkenpolder aangesloten op glasvezel

17.09.2015

De aanleg van glasvezel in Brekkenpolder bij Lemmer is afgerond! Inwoners en ondernemers van dit buitengebied kunnen nu gebruik maken van een supersnelle internetverbinding. Anne Glasbergen van Zeilschool De Kikkert is apetrots. Samen met Fryslân Ring is dit project gerealiseerd, als één van de 8 startup projecten van de Provinsje Fryslân.

in Glasvezel Buitengebied
Snel internet, maar niet voor iedereen!

Snel internet, maar niet voor iedereen!

28.06.2016

Sinds juli 2015 zijn internetproviders druk bezig hun internetsnelheden te verbeteren. Toch profiteert lang niet iedereen hiervan. Uit steekproeven van de Consumentenbond blijkt dat vooral huishoudens die al snel internet konden afnemen, erop vooruit zijn gegaan.

in Glasvezel Buitengebied
Glasvezelproject Langedijke in NOS Journaal

Glasvezelproject Langedijke in NOS Journaal

10.06.2015

Op donderdag 4 juni 2015 kwam een filmploeg van de NOS naar Langedijke. De heer Scheepstra werd als eerste bewoner aangesloten op glasvezel! Heuglijk nieuws dus. In Follega-Eesterga werd het graafwerk afgerond. Ook Arie Spaanderman van Fryslân Ring kwam nog even aan het woord.

in Glasvezel Buitengebied, Internet