Tweede prijs en eervolle vermelding bij Breedband Awards


Tweede prijs en eervolle vermelding bij Breedband Awards

Maandag 14 november was het zo ver: de verkiezing van de European Broadband Award. Een delegatie van Fryslânring reisde af naar Brussel om aanwezig te zijn bij de uitreiking. Fryslânring kreeg van de jury een eervolle vermelding vanwege haar geslaagde aanpak van het breedbandprobleem op bedrijventerreinen en in het buitengebied. Helaas was het net niet voldoende voor een eerste prijs, maar toch een mooie tweede plaats!

Fryslânring was met nog twee finalisten uit respectievelijk Zweden en Oostenrijk genomineerd in de categorie ‘openheid en concurrentie op het netwerk’. We feliciteren onze medefinalist nöGIG uit Oostenrijk met de eerste prijs in onze categorie 'Openheid en concurrentie'. Ook het project Glasvezel De Wolden verdient een felicitatie, met het winnen van de eerste prijs in de categorie ‘Sociaaleconomische impact en betaalbaarheid’.

De European Broadband Award 2016 is door de Europese Commissie geïntroduceerd om succesvolle breedbandprojecten voor het voetlicht te brengen en deze als voorbeeld te stellen binnen Europa. De medewerkers zijn erg blij met het behalen van de tweede plaats in de finale. Het wordt ervaren als de bekroning van een decennium waarin alle grote bedrijventerreinen en tal van locaties in het buitengebied van Friesland door inspanningen van de coöperatie zijn voorzien van glasvezel.
« Terug naar het nieuwsoverzicht

GERELATEERD

Video: Brekkenpolder aangesloten op glasvezel

Video: Brekkenpolder aangesloten op glasvezel

17.09.2015

De aanleg van glasvezel in Brekkenpolder bij Lemmer is afgerond! Inwoners en ondernemers van dit buitengebied kunnen nu gebruik maken van een supersnelle internetverbinding. Anne Glasbergen van Zeilschool De Kikkert is apetrots. Samen met Fryslân Ring is dit project gerealiseerd, als één van de 8 startup projecten van de Provinsje Fryslân.

in Glasvezel Buitengebied
Snel internet, maar niet voor iedereen!

Snel internet, maar niet voor iedereen!

28.06.2016

Sinds juli 2015 zijn internetproviders druk bezig hun internetsnelheden te verbeteren. Toch profiteert lang niet iedereen hiervan. Uit steekproeven van de Consumentenbond blijkt dat vooral huishoudens die al snel internet konden afnemen, erop vooruit zijn gegaan.

in Glasvezel Buitengebied
Glasvezelproject Langedijke in NOS Journaal

Glasvezelproject Langedijke in NOS Journaal

10.06.2015

Op donderdag 4 juni 2015 kwam een filmploeg van de NOS naar Langedijke. De heer Scheepstra werd als eerste bewoner aangesloten op glasvezel! Heuglijk nieuws dus. In Follega-Eesterga werd het graafwerk afgerond. Ook Arie Spaanderman van Fryslân Ring kwam nog even aan het woord.

in Glasvezel Buitengebied, Internet