Dijkstra Draisma: een begrip in de bouw


Dijkstra Draisma: een begrip in de bouw

Korte lijnen, gedreven medewerkers en vakmanschap, dat is waar Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD) voor staat. Het Friese familiebedrijf met een kantoor in Dokkum en Bolsward is al meer dan 100 jaar actief in de drie noordelijke provincies, Noord-Holland en de Noordoostpolder en uitgegroeid tot één van de grootste bouwers uit het noorden. Vier keer op rij won de bouwgroep de titel ‘Best Managed Company’.

Aan Jan Jelle Fritsma, medewerker ICT en projectadministrateur bij BGDD de eervolle taak om ervoor te zorgen dat de uitvoerders op alle bouwplaatsen kunnen beschikken over een acceptabele internetverbinding. Dit is nog niet zo gemakkelijk, want soms wordt er gebouwd in van kabelinternet verstoken buitengebieden. Daarom schakelde hij Fryslân Ring in om hierover te adviseren.

Voor uitvoerders is (mobiel) internet op de bouwplaats onmisbaar. Jan Jelle: “Bijvoorbeeld voor het aanpassen en doormailen van bouwtekeningen en het delen van fotomateriaal. De Fryslân Ring adviseur verzorgde voor ons de levering van zo’n 50 4G routers. Hiermee kan overal een wifi-netwerk worden opgezet waardoor de uitvoerder altijd over een snelle verbinding beschikt.”

Sinds eind maart is 4G overal in Nederland beschikbaar. Dit biedt veel mogelijkheden voor bedrijven als BGDD. Jan Jelle: “Wij maken gebruik van een cloud-oplossing waarmee we op locatie programma’s en documenten rechtstreeks vanaf de server op kantoor kunnen openen. Deze software en de 4G routers maken het mogelijk om op iedere bouwplaats een werkplek te creëren!”

De medewerkers zijn positief over de snelle mobiele verbinding die nu sinds twee maanden wordt gebruikt. Kan de glasvezelverbinding van Fryslân Ring op de kantoren dan vervangen worden door een 4G-verbinding? “Nee”, lacht Jan-Jelle Fritsma. “4G is een uitstekende oplossing voor onderweg, maar de glasvezelverbinding op kantoor is voorlopig nog vele malen sneller”.


« Terug naar het overzicht

GERELATEERD

4.000 datalekken sinds 1 januari

4.000 datalekken sinds 1 januari

12.10.2016

Bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zijn sinds 1 januari 2016 bijna 4.000 meldingen van datalekken binnengekomen. Het gaat vaak om menselijke fouten, maar ook om serieuze lekken met medische gegevens. Zoals toen onlangs de patiëntgegevens van een Zwols ziekenhuis zijn ontvreemd.

in Veiligheid, Datanetwerken
Cybercrime: wie is de zwakste schakel?

Cybercrime: wie is de zwakste schakel?

15.12.2016

Het onderwerp Cybercrime kreeg de afgelopen weken ontzettend veel aandacht in de media. Zembla besteedde er een uitzending aan en ook Opgelicht?! zond gister de laatste van een driedelige special over Cybercrime uit. Wat als uw bedrijf via uw medewerkers wordt gehacked en criminelen mee kunnen kijken in uw gevoelige bedrijfsdata?

in Cloud, Veiligheid, Datanetwerken
Meld u aan voor Digitale Veiligheid 3.0

Meld u aan voor Digitale Veiligheid 3.0

03.01.2017

Digitale Veiligheid is het praktijkgerichte netwerkevent voor u als security en IT professional. Op donderdag 23 maart 2017 bent u van harte welkom bij ons evenement dat plaats vindt in Thialf Heerenveen. Tijdens het congres delen wij graag de nieuwste inzichten op het gebied van databeveiliging, hackers en wet- en regelgeving.

in Cloud, Veiligheid, Datanetwerken
Amsterdam telt meeste zombie computers

Amsterdam telt meeste zombie computers

04.10.2016

In Nederland is één op de 3389 computers geïnfecteerd door een virus waardoor het kan worden ingezet in een zogeheten botnet. Amsterdam kent de meeste 'zombies', zoals geïnfecteerde computers worden genoemd, gevolgd door Utrecht, Amersfoort, Naaldwijk en Rotterdam.

in Veiligheid, Internet
Thumbs up: Facebook op het werk

Thumbs up: Facebook op het werk

29.09.2016

In oktober komt Facebook naar de werkplek. Met de zakelijke variant Facebook at Work wil het social medium, bekend van het opgestoken duimpje waarmee alles en iedereen ‘geliked’ kan worden, nu ook op de werkvloer de meest invloedrijke partij te worden met een communicatiemiddel voor tekst, spraak en video binnen organisaties.

in Bereikbaarheid, Internet
Nederlanders niet voorbereid op cybercrime

Nederlanders niet voorbereid op cybercrime

03.10.2016

Een meerderheid van de Nederlandse computergebruikers maakt zich weinig zorgen over digitale veiligheid en schat de kans om slachtoffer te worden van de grootste dreigingen op internet, zoals ransomware, phishing en malafide advertenties veel lager in dan werkelijk het geval is.

in Veiligheid, Internet
Belangrijk nieuws buitengebied Littenseradiel

Belangrijk nieuws buitengebied Littenseradiel

11.07.2017

De werkgroep Littenseradiel op Glas wil bij voldoende belangstelling eind 2017 starten met de aanleg van glasvezel in het gehele buitengebied van Littenseradiel. Voor de aanleg van het glasvezelnetwerk wordt samengewerkt met Fryslân Ring, de coöperatie die al glasvezel heeft aangelegd in vijf van de dorpen in de gemeente.

in Bereikbaarheid, Glasvezel Buitengebied
Glasvezel levensader Nordwin College

Glasvezel levensader Nordwin College

08.03.2016

Nordwin College wordt ook wel de groenste school van Nederland genoemd. Met in totaal 6 locaties in Friesland is het een opleidingscentrum voor zo’n 3800 VMBO-groen leerlingen en MBO studenten. Al sinds 2005 is adviseur Herman Oortmann van Fryslân Ring nauw betrokken bij Nordwin College.

in Cloud, Datanetwerken
“Twee vliegen in één klap: Glasvezel voor Hallum en voordelige telefonie!”

“Twee vliegen in één klap: Glasvezel voor Hallum en voordelige telefonie!”

21.05.2015

Gerrit Douwe de Vries, mede-eigenaar De Vries Transport: “Ik stond toen op het punt om bij een provider een telefonie contract af te sluiten waar ik, achteraf gezien, hoe dan ook spijt van zou krijgen. Diederik Everts heeft me dit doen inzien en een heel scherp tegenvoorstel gedaan. En heeft ons ook bij de uitvoering erg goed begeleid.”

in Bereikbaarheid, Glasvezel Bedrijventerrein, Mobiele Telefonie