Fryslân Ring aan boord bij JR Shipping


Fryslân Ring aan boord bij JR Shipping

De beste stuurlui staan aan wal bij JR Shipping. Of eigenlijk op kantoor. Want vanuit het kantoor op de kade van Harlingen wordt sturing gegeven aan het management op de in totaal 30 container- onderhouds- en multipurpose schepen van JR Shipping. Van het leveren van goed personeel, de verzekeringen en het aan boord brengen van voeding en technische onderdelen tot en met het regelen van de financiële administratie en de ICT op de schepen. Aan technische kennis ontbreekt het ze niet, maar voor een aantal ICT projecten haalt JR Ship Management toch graag de ervaring van de coöperatieve vereniging Fryslân Ring aan boord.

Met zo’n 40 man personeel wordt continu gewerkt aan het verschepen van containers, tussen de 340 en 1400 stuks per schip. Fabian Klok is ICT engineer bij JR Shipping en vertelt: “Wij zijn één van de grootste Nederlandse rederijen op het gebied van korte afstanden, oftewel Short Seashipping. Veel van onze schepen doen elke dag een haven aan, bijvoorbeeld via Antwerpen naar Engeland en daarna naar Spanje. Voor de vele tussenstops moeten de motoren altijd in topconditie zijn en de bemanning is dag en nacht in touw om het schip te laten varen.”

Satelliet, 3G en glasvezel
Voor communicatie met de schepen is een snelle en stabiele internetverbinding van het grootste belang. De schepen communiceren voornamelijk via satelliet, maar ook via 3G en 4G. Fabian: “Vanaf kantoor wordt het scheepsmanagement voorbereid en daarna richting de schepen verstuurd, bijvoorbeeld over actuele vaarroutes, laad- en lostijden en leveranciers. De thuishaven in Harlingen is dus de centrale plek waar vanuit alle 30 schepen bestuurd worden. Een flinke glasvezelverbinding is dan ook onmisbaar. Binnenkort staat er weer een upgrade van de lijn op de planning, Fryslân Ring helpt ons hierbij.”

Veilige uitwijkhaven in Amsterdam
Zo’n belangrijk communicatiecentrum schreeuwt om een veilige back-up omgeving. Want wat gebeurt er als de haven van Harlingen overstroomt? Of wanneer er brand uitbreekt in het kantoor? Dan worden de schepen niet meer aangestuurd en kunnen ze niet varen. Die zorgen konden overboord vanaf het moment dat Fabian bij de adviseur van Fryslân Ring terecht kwam. Fabian: “Voorheen maakten we regelmatig een back-up van onze server op tape. Dat was veel te risicovol. Op advies van onze adviseurlaten we nu dagelijks een automatische back-up maken door XS4ALL in Amsterdam. Alle data staat nu én in Harlingen, én in Amsterdam zodat er altijd doorgewerkt kan worden.”

Kosten besparen op telefonie
“Onlangs hebben we Fryslân Ring ook laten kijken naar de telefonie van onze dochteronderneming en scheepsagent Kuhlman Repko”, vertelt Alfred Grovenstein, systeembeheerder bij JR Shippng. “Zij hadden nog een oude, dure telefooncentrale staan. In samenwerking met Exxes, die de installatie verzorgde, is voor de 8 medewerkers van Kuhlman KPN één geregeld. Dit was een forse besparing ten opzichte van de kosten voor de telefooncentrale. Daarnaast is de nieuwe oplossing flexibel: we kunnen dus makkelijk op- of afschalen wanneer er verloop in het personeel is.”

“Een echte adviseur”
“Fryslân Ring heeft goed naar ons geluisterd en een aanbieding gedaan die perfect aansluit op onze wensen”, besluiten Fabian en Alfred. “Wij zijn een nuchter bedrijf en passen daardoor uitstekend bij XS4ALL, die ook deze no-nonsense filosofie heeft. Onze adviseur is geen verkoper, maar een echte adviseur die de verschillende providers tegen elkaar afweegt en voor ons op een rijtje zet. Ook een volgende keer doen we graag weer een beroep op de expertise van Fryslân Ring!”


« Terug naar het overzicht

GERELATEERD

Amsterdam telt meeste zombie computers

Amsterdam telt meeste zombie computers

04.10.2016

In Nederland is één op de 3389 computers geïnfecteerd door een virus waardoor het kan worden ingezet in een zogeheten botnet. Amsterdam kent de meeste 'zombies', zoals geïnfecteerde computers worden genoemd, gevolgd door Utrecht, Amersfoort, Naaldwijk en Rotterdam.

in Veiligheid, Internet
4.000 datalekken sinds 1 januari

4.000 datalekken sinds 1 januari

12.10.2016

Bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zijn sinds 1 januari 2016 bijna 4.000 meldingen van datalekken binnengekomen. Het gaat vaak om menselijke fouten, maar ook om serieuze lekken met medische gegevens. Zoals toen onlangs de patiëntgegevens van een Zwols ziekenhuis zijn ontvreemd.

in Veiligheid, Datanetwerken
Cybercrime: wie is de zwakste schakel?

Cybercrime: wie is de zwakste schakel?

15.12.2016

Het onderwerp Cybercrime kreeg de afgelopen weken ontzettend veel aandacht in de media. Zembla besteedde er een uitzending aan en ook Opgelicht?! zond gister de laatste van een driedelige special over Cybercrime uit. Wat als uw bedrijf via uw medewerkers wordt gehacked en criminelen mee kunnen kijken in uw gevoelige bedrijfsdata?

in Cloud, Veiligheid, Datanetwerken
Nederlanders niet voorbereid op cybercrime

Nederlanders niet voorbereid op cybercrime

03.10.2016

Een meerderheid van de Nederlandse computergebruikers maakt zich weinig zorgen over digitale veiligheid en schat de kans om slachtoffer te worden van de grootste dreigingen op internet, zoals ransomware, phishing en malafide advertenties veel lager in dan werkelijk het geval is.

in Veiligheid, Internet
Thumbs up: Facebook op het werk

Thumbs up: Facebook op het werk

29.09.2016

In oktober komt Facebook naar de werkplek. Met de zakelijke variant Facebook at Work wil het social medium, bekend van het opgestoken duimpje waarmee alles en iedereen ‘geliked’ kan worden, nu ook op de werkvloer de meest invloedrijke partij te worden met een communicatiemiddel voor tekst, spraak en video binnen organisaties.

in Bereikbaarheid, Internet
‘Google voegt Android en Chrome OS samen’

‘Google voegt Android en Chrome OS samen’

26.09.2016

Google komt mogelijk met een samengevoegde versie van het mobiele besturingssysteem Android en het laptopsysteem Chrome OS. Het hoofd van de Android-afdeling binnen Google verstuurde een mysterieuze tweet: "Ik heb het gevoel dat we over 8 jaar zullen praten over 4 oktober 2016."

in Mobiele Telefonie, Internet
Meld u aan voor Digitale Veiligheid 3.0

Meld u aan voor Digitale Veiligheid 3.0

03.01.2017

Digitale Veiligheid is het praktijkgerichte netwerkevent voor u als security en IT professional. Op donderdag 23 maart 2017 bent u van harte welkom bij ons evenement dat plaats vindt in Thialf Heerenveen. Tijdens het congres delen wij graag de nieuwste inzichten op het gebied van databeveiliging, hackers en wet- en regelgeving.

in Cloud, Veiligheid, Datanetwerken
Leren op de digitale snelweg

Leren op de digitale snelweg

26.04.2013

Waar het midden- en kleinbedrijf op dit moment een forse inhaalslag maakt in het slim toepassen van de mogelijkheden van de digitale snelweg, is het gebruik van internet binnen onderwijsinstellingen al langere tijd gemeengoed. Snelle glasvezelverbindingen worden ingezet om de automatisering van onder meer de administratie efficiënter in te richten.

in Veiligheid, Datanetwerken, Internet
Glasvezel levensader Nordwin College

Glasvezel levensader Nordwin College

08.03.2016

Nordwin College wordt ook wel de groenste school van Nederland genoemd. Met in totaal 6 locaties in Friesland is het een opleidingscentrum voor zo’n 3800 VMBO-groen leerlingen en MBO studenten. Al sinds 2005 is adviseur Herman Oortmann van Fryslân Ring nauw betrokken bij Nordwin College.

in Cloud, Datanetwerken