Snel internet essentieel


Snel internet essentieel

De Leeuwarder Courant besteedt vandaag op de voorpagina volop aandacht aan het feit dat kleine dorpen in krimpregio’s de crisis relatief goed hebben doorstaan. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Nu het economisch beter gaat, staan de krimpdorpen volgens onderzoeker Anja Steenbekkers van het SCP echter wel op een kruispunt waarbij het allebei de kanten op kan gaan.

Goede infrastructuur, in de vorm van snel internet en goede ontsluitingswegen, zijn volgens Steenbekkers essentieel. In het bericht wordt verwezen naar het dorp Langedijke, waar de coöperatieve vereniging Fryslânring twee jaar geleden een glasvezelnetwerk heeft aangelegd. Vorig jaar sloot daar na 151 jaar basisschool De Stam maar opvallend is dat het dorp is blijven groeien en ook jonge gezinnen zich er blijven vestigen. Dat kunnen wij inderdaad bevestigen want inmiddels heeft de coöperatie al een flink aantal ‘na-aansluitingen’ van nieuwe adressen op het netwerk in Langedijke mogen verzorgen!

Lees hier het volledige artikel van de Leeuwarder Courant


« Terug naar het nieuwsoverzicht

GERELATEERD

Video: Brekkenpolder aangesloten op glasvezel

Video: Brekkenpolder aangesloten op glasvezel

17.09.2015

De aanleg van glasvezel in Brekkenpolder bij Lemmer is afgerond! Inwoners en ondernemers van dit buitengebied kunnen nu gebruik maken van een supersnelle internetverbinding. Anne Glasbergen van Zeilschool De Kikkert is apetrots. Samen met Fryslân Ring is dit project gerealiseerd, als één van de 8 startup projecten van de Provinsje Fryslân.

in Glasvezel Buitengebied
Snel internet, maar niet voor iedereen!

Snel internet, maar niet voor iedereen!

28.06.2016

Sinds juli 2015 zijn internetproviders druk bezig hun internetsnelheden te verbeteren. Toch profiteert lang niet iedereen hiervan. Uit steekproeven van de Consumentenbond blijkt dat vooral huishoudens die al snel internet konden afnemen, erop vooruit zijn gegaan.

in Glasvezel Buitengebied
Glasvezelproject Langedijke in NOS Journaal

Glasvezelproject Langedijke in NOS Journaal

10.06.2015

Op donderdag 4 juni 2015 kwam een filmploeg van de NOS naar Langedijke. De heer Scheepstra werd als eerste bewoner aangesloten op glasvezel! Heuglijk nieuws dus. In Follega-Eesterga werd het graafwerk afgerond. Ook Arie Spaanderman van Fryslân Ring kwam nog even aan het woord.

in Glasvezel Buitengebied, Internet